Morgondaggens ljuva glimmer del 2

Ibland kan man även hitta ett par skor hängandes i luften ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Morgondaggens ljuva glimmer del 1

Åhh en sån fin morgon det var idag! Blev så inspirerad att gå ut och fota idag. Brukar vanligtvis aldrig orka gå upp tidigt och ta bilder på soluppgången och morgondaggen m.m, men idag blev det av! Tog massor av bilder, allt var så vackert :)
 
 

Och pers blev det!!

Jajemenn jag lyckades förbättra mitt pers, med nästan 3 meter!! :D Vann dock inte tävlingen, kom tvåa, men är så sjukt glad ändå :) Nu är mitt nya pers 35,89m ;) Vilket tar mig till 13e plats på sverigelistan för 18-19 åringar i spjut :)
 
Gammal bild där jag tränar i Kalmar. Tog tyvärr ingen bild igår :/

Tävling i Tranås

Japp imorrn bär det av till Tranås för att kastas spjut! Känner mig rett taggad faktiskt, hoppas på pers!! Har haft det gamla perset nu ett bra tag så det behövs en förbättring. 
 
Rett gamal bild. 2 år sen tror jag.

Love in the forest

Häromdan spenderades kvällen med att sitta i ett jakttorn och spana efter djur med Kim. Och jo lite såg man ju, men det blir svårare och svårare att fota eftersom det hela tiden blir mörkare. Men det va ganska rogivande att bara sitta och titta på naturen i dess stillhet. 
 
(Sista bilden bör ej ses av känsliga) xP
 
 

Vaniljmuffins med marsankräm toppad med chokladganache

Hej på er! Tänkte lägga upp ett recept på mina muffins med marsankräm toppad med chokladganache som jag bakade till min födelsedag. Dom blev riktigt goda så jag tänkte att ni kanska också skulle vilja prova att göra dom ;)

 

 

Ingredienser:

 50 g smör eller margarin

2 dl strösocker

3 ägg

2 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

 

Kräm:

2 påsar marsanpulver för kokning 

3 dl mjölk

2 msk strösocker

 

Chokladganache:

½ dl vispgrädde

100 g ljus/mörk choklad i bitar

1 msk smör

 

1. Börja med krämen. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda marsanpulvret med mjölken i en kastrull. Tillsätt sockret.

2: Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar. Låt den sedan kallna.

3. Rör matfett och socker poröst med elvisp. Tillsätt äggen. Ett i taget.

4. Blanda mjölet, bakpulvret och vaniljsockret. Rör ner blandningen i smeten.

5. Ställ ca.18 bullformar på en bakplåt. Fördela smeten i dem.

6. Lägg en klick kräm på toppen av varje kaka.

7. Grädda kakorna mitt i ugnen på ca 15 minuter. Låt dem svalna på galler.

8. Börja sedan med chokladganachen. Värm grädden i en kastrull. Stäng av värmen, lägg i choklad och rör om tills att den har smällt. Tillsätt smöret och låt ganachen kallna i rumstemperatur. Häll därefter ganchen över muffinsen då de har svalnat en aning. 

 

Sen ere bara o käka! ;)


Playing with water

 

18 år !!!!

Kan inte fatta att jag nu är 18 år!! Det är ganska sjukt, tiden går fort! Och nu kan jag köpa trisslotter, yay. Kanske inte det jag har sett fram emot mest dock, det är nog att kunna få ta körkort ;) Jag hade iaf en helt fantastisk 18-års dag fylld med kakor, paket och överaskningar :D och jag blev firad tillsammans med min kusin Moa som fyller 20 imorgon :) 
 
Bilder från dagen :)
 
 

Kusin vitamin

Har fått besök av min lilla kusin Liv denna vecka! Kul kul. Vi har badad, shoppat, solat o vikt origami ;) 
 
Bild från instagran :)