Vaniljmuffins med marsankräm toppad med chokladganache

Hej på er! Tänkte lägga upp ett recept på mina muffins med marsankräm toppad med chokladganache som jag bakade till min födelsedag. Dom blev riktigt goda så jag tänkte att ni kanska också skulle vilja prova att göra dom ;)

 

 

Ingredienser:

 50 g smör eller margarin

2 dl strösocker

3 ägg

2 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

 

Kräm:

2 påsar marsanpulver för kokning 

3 dl mjölk

2 msk strösocker

 

Chokladganache:

½ dl vispgrädde

100 g ljus/mörk choklad i bitar

1 msk smör

 

1. Börja med krämen. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda marsanpulvret med mjölken i en kastrull. Tillsätt sockret.

2: Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar. Låt den sedan kallna.

3. Rör matfett och socker poröst med elvisp. Tillsätt äggen. Ett i taget.

4. Blanda mjölet, bakpulvret och vaniljsockret. Rör ner blandningen i smeten.

5. Ställ ca.18 bullformar på en bakplåt. Fördela smeten i dem.

6. Lägg en klick kräm på toppen av varje kaka.

7. Grädda kakorna mitt i ugnen på ca 15 minuter. Låt dem svalna på galler.

8. Börja sedan med chokladganachen. Värm grädden i en kastrull. Stäng av värmen, lägg i choklad och rör om tills att den har smällt. Tillsätt smöret och låt ganachen kallna i rumstemperatur. Häll därefter ganchen över muffinsen då de har svalnat en aning. 

 

Sen ere bara o käka! ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback